Kategóriák
Ugrás a kezelőfelületre

Így írj profi hirdetésszöveget! 

“Panorámás, napfényes, csendes környéken található családi ház eladó” vagy “családi ház eladó Zuglóban”? Ugye mennyivel jobban hangzik az első? A jól megfogalmazott hirdetés sokat segíthet az ingatlanosoknak abban, hogy könnyebben megtalálják az érdeklődőket.

  1. Adj meg minél több adatot!

A hirdetésed szövege mellett az is fontos, hogy minél több paramétert megadj, mielőtt feladod a hirdetésed. Ez nemcsak azért lényeges, hogy az érdeklődők minél jobban megismerhessék az adott ingatlant, hanem azért is, mert ezeknek az adatoknak a segítségével kerül be a hirdetésed az egyes kategóriákba. Így például, ha nem jelölöd meg, hogy önálló garázs is tartozik az ingatlanhoz, és valaki erre a paraméterre keres, akkor nem jelenik meg a hirdetésed az adott keresésnek megfelelő találati listában.

  1. Gondolkozz a vevő, bérlő fejével!

A szöveges részben érdemes azokat a tulajdonságait kiemelni az ingatlannak, amelyek nem szerepelnek a hirdetésed elején található adatlapon vagy esetleg jobban kihangsúlyoznád őket. Ügyelj arra, hogy egyértelműen és tömören fogalmaz, és azokat az információkat oszd meg, amelyek kiemelhetik a lakást a többi közül. Ilyen lehet például, hogy panorámás az ingatlan vagy nemrég újították fel a konyhát, kiemelkedően alacsony a rezsi költsége, esetleg nyílászárókat cseréltek. Nagyon fontos, hogy pontosan add meg az adatokat és ne legyen félreérthető, amit írsz. 

A pontosan és valósághűen megfogalmazott hirdetés segít abban, hogy valóban azokat találd meg, akiket érdekel az ingatlanod. A részletek megadásának az a lényege, hogy minél több információt kapjanak az érdeklődők, ehhez pedig elengedhetetlen a megadott információk pontossága.

  1. Találd meg a célcsoportod!

Ha tudsz, akkor érdemes meghatároznod a célcsoportot is, azaz azt, hogy kinek lehet érdekes az ingatlan. Ha például egy kertes házról van szó, akkor érdemes a családosokat megcéloznod. Ha van meghatározható célcsoportod, akkor könnyebb összeszedni azokat az információkat, amelyek nekik érdekesek lehetnek. A családi ház példájánál maradva leírhatod, hogy van-e iskola, bölcsőde, óvoda, játszótér vagy éppen orvos a környéken. 

  1. Mutasd be a környéket is! 

Ha már a környéknél tartunk, mutasd be azt is! A vevőknek, bérlőknek fontos információ lehet, hogy milyen a környék tömegközlekedése, hol lehet parkolni, milyen bevásárlási vagy éppen kikapcsolódási lehetőségek vannak. Ebbe a részbe jöhet minden olyan, ami segít a környezetet jobban elképzelni, azaz, ha összetartó a lakóközösség, ha vannak közös programok vagy egy szuper kutyafuttató várja a környékbelieket. A családi ház esetében leírhatod, hogy van-e iskola, bölcsőde, óvoda, játszótér vagy éppen orvos a környéken.

 

Ajánlott cikkek